När jag fick en gåva, ett handgjort halssmycke där man använt Resin, väcktes min nyfikenhet. Jag tänkte att jag bara måste prova att göra något med resin. Så det blev en den faktainsamling, vad gjorde man utan google smiley

Hittade ett Resin som man inte behöver blanda, ett resin som man härdar i uv-ljus. I solsken eller under en uv-lampa, typ sådan som härdar gel nagellack. Efter en del sökande fick jag tag på Resin, lampa och några stommar att jobba med på PMC Letar lite här och där efter stommar. Köpt någon här och någon där. Väntar på att dom ska trilla in i brevlådan så jag kan fortsätta göra lite roliga saker.

Ok, det är som vanligt att övning ger färdighet. OBS bilderna ligger inte i rätt ordning.

Dom två första ringarna fick lite luftbubblor. Den första lite för många bubblor men den är min och jag är nöjd med mitt första försök. I boten har jag en bit tyg som jag broderat franska knutar på, bara för att testa, lite avlånga glaspärlor och en trollslända såklart. Ring två blev mycket bättre men fortfarande små bubblor fast det ger en kul effekt.I botten på den är det smulor av väldigt tunn folie, som bladguld ungefär. Sen lärde jag mig via youtube att använda en brännare eller braständare att svepa över resinet innan jag härdar det i uv-lampan. Det är lager för lager som jag jobbar med och det här ska jag göra fler gånger. Som sagt mer material på ingång. Ring tre är med sköldpaddan och där har jag målat botten med nagellack. Ring fyra botten av tunnfolie och sen en… trollslända igen.

De två små hängena är en målad med nagellack och den andra är folie sen lager på lager av resin och små pärlor, dom som jag använder i mina broderier.

Så här är bilder på det jag gjort hittills samt hur lampan ser ut.