Jag har en kul maskin, en Embellisher, med den kan man torr tova ull mm. Efter att ha sett klipp på youtube så blev jag lite inspirerad att prova att använda embellishern för att ”tova” fast tyg på en bit filt. Använde förvisso en bit ganska kompakt quiltvadd den här test omgången. Får prova vad som blir bra. Hobbyfilt från Panduro var lite tunn men om man har två lager funkar det säkert. Nå ja, den här gången bara provade jag om det funkade och det gör det. Klart kul och jag ska göra ”på riktigt” lite mer planerat.

Klart att det är lätt när man har en maskin som funkar att tova med. Att göra det manuellt med tovningsnålar funkar det med men tar så klart mycket längre tid. Det är en lyx att ha denna roliga maskin. Så nu ska jag nog tänka till lite och få till en bakgrund till konstverk på det här sättet också.

Här ska provas att tova fast allt möjligt från ull till tyg, spetsar och garn.