Det började med en skiss, ja jag vet att jag inte är en tecknare. Skisser är till för att spara idéer som kommer så man inte glömmer bort dom. Dom är lite mer som ”mind maps” så jag har en grov karta på vad jag ska göra. Sen blir det inte riktigt som jag ritat och det är helt ok det med. Inspirationen ska tas tillvara och sparas till senare tillfällen.

Nå ja, den här gången började jag brodera på champangefärgad siden. Ett härligt material att sy på, under lag är lakansväv för den här typen av broderi kräver ett underlag som man kan dölja lite metalltrådar/wire bakom så dom inte lyser igenom.

Nu har jag gjort en del och kaveldunen är broderade med efterstygn och franska knutar. Var av den ena på upphöjt underlag, vadderat med brun hobbyfilt för att få det lite mer 3D. Jo då, så småning om ska det på trollsländor. Där funderar jag lite än på hur jag ska göra dom. Så under tiden får den hänga på designväggen tillsammans med Blue moon och en annan tavla som måste mogna lite innan jag vet att dom är klara.

Jag har nu ett mål att jobba emot. Skapa nya tavlor i flera tekniker men broderi kommer nog in på samtliga och naturligtvis trollsländor. Är inte mina utan trollsländor. Målet som jag har är att jag planerar att ha en utställning v46 & v47 i Enebybergs Bibliotek. Inte helt spikat än men efter tisdag nästa vecka så är det nog helt klart. Träffar den som är utställningsansvarig där då.
Nå ja, just det lite bilder kommer här (inte i rätt ordning) men det gör ingenting.