Nu är jag på gång med nytt alster. Syr trollsländor som vanligt men denna gång broderar jag kropparna med franska knutar. Nu när jag äntligen har fått hjärnan och handen att fatta hur man gör. Det blir ganska många knutar som ska till på fyra trollsländor. Sen ska jag komma på vad jag ska göra mer. Vingarna vet jag men bakgrunden ska få lite mer än bara den textila färgen som jag målat tunt med.

Nu har ju lusten att skapa landat ordentligt hos mig igen. Det gör att hjärnan går på högvarv just nu. Letar inspiration via Pintrest och sparar bilder på diverse saker. Läser i Quilting Arts, tittar på Quilting Arts TV och bara låter hjärnan spinna vidare på det jag ser. Jag har ett skrivblock på mitt skrivbord på jobbet där jag antecknar idéer som kommer för annars tar det energi från jobbet. Skriver fort ner tanken och sen släpp den tills jag kommer hem. Funkar bra som tur är.

Ska testa att göra bakgrunder lite mer dimensionella, använda alla möjliga material, ull att tova, organza att tova fast, silkeskokonger, mullbärsbark som jag färgat, siden, sammet… det finns ju hur mycket som helst. Nu gäller det bara att få till det som finns i huvudet ner på tyg med allt annat, brodertrådar, pärlor, metalltrådar, skedar och vad jag mer kan komma på. Kom på att jag behövde lite mer material så en liten beställning till Canvasshop blev det smiley

Så när Danderyds Konstrunda går av stapeln 5-6 september ska jag ha en del nytt att visa. Öppen atelje, hmm mer öppet vardagsrum fyllt med mina alster. smiley