smiley

När nu sommaren är så varm och solig passade jag igår på att leka lite med tygfärger. Jag solfärgade med Setacolor Transparent. Jag fuktade tyget, blandade ut lite färg med vatten och penslade på med skumgummi pensel, lade på lite syren blad och flingsalt och lät det torka i solen. Gjorde några varianter färg mässigt och med olika saker på. Resultatet blev lite mer ”fegt” än jag trodde, tog nog och blandade ut färgen lite för mycket. Det som är häftigt är att den biten av tyget som är mest mot solen blir mest intensiv i färgen när det torkar. Då det inte går att köpa färgerna i Sverige så är jag lite snål med dom. Tänk om man kunde handla här, så att det var lätt att få tag på dom.

Utöver solfärgning lekte jag med schablon och outspädd textilfärg som var lite trögflytande, en skumgummi roller och det blev fina björkar. Schablonen är från Canvass

Liter mer lek med Rubbingplate med Ginkoblad och en guldfärgad Markal paintstick, från Canvass.

Jag färgade även vitt tyg med starkt kaffe. Blev en helt ok hudfärg, solbränd eller så smiley

Har ingen aning om vad jag ska ha tygerna till än… men det kommer alltid tillfällen när man som minst anar det då man behöver just det man gjort. Ska leka mer med färger under sommaren när man kan vara ute och se vad som händer.