Att manipulera tyg är kul. Enklaste sättet är att måla på det. Finns mängder av olika textilfärger att använda men även akrylfärger, vaxkritor, färgpennor. De som innehåller mycket pigment brukar gå att stryka så att dom är mer eller mindre färgfasta. Gäller vara att man skyddar strykjärn och strykbräda när man stryker smiley

Lite tips på böcker, en del kan vara knepiga att få tag på men Adlibris har en del och vissa får man söka efter på Amazon.com jag har handlat från Amazon och det funkar bra.

Sky Dyes
a visual guide to fabric painting

&

Sky Quilts

av Micke Lawler

Är bra böcker om att skapa himmel mm.

The painted Quilt
paint and print techniques for colours on quilts

av Linda & Laura Kenshall

Lite av varje teknik för att måla och trycka på tyg.

Fabric + Paint + Thread = Fabulous

av Pat Durbin

Här blandas målning och fritt maskinbroderi. Härligt tycker jag.

För att visa lite hur man kan göra visar jag bilder på min väg till den färdig målade kallan. Bilderna visar målning med transparanta textilfärger, Seta colour transparent. När allt var målat och klart sydde jag på kallan och på bakgruden