Det som fick mig att hitta mitt sätt att tolka mina bilder i textil är en kurs på Craftsy.com som heter

Thread Art
med Lola Jenkins

Hon använder symaskinen som skisspenna. Skissar konturer mm i svart tråd och sen målar med färgpennor det som ska ha färg. Efter att ha tittat igenom kursen så fick jag min idé om att skissa som Lola men göra ”raw edge” applikationer och sen göra fritt maskinbroderi för vissa delar. Förena flera tekniker som jag gillar.

Så var det bara att bestämma sig för hur ska jag göra. Hitta rätt bild först, en bild på min man Johan.

Sen gäller det att göra om bilden till skiss, går att göra i de flesta bildbehandlingsprogram som finns. I det här fallet prövade jag ett ställe på nätet som heter Dumpr. Registrering är gratis och man kan spara bilden men den blir inte jätte stor. Jag anväder sen MS Publisher för att skriva ut i större format än A4.

Efter att bilden är skiss så fyller jag i konturerna på både fram och baksida av utskriften. Detta för att baksidan använder jag som mönster. Min skiss blir inte perfekt och så vill jag har det. Ritar sen försiktig av konturerna på bakgrundstyget och ritar av delarna som ska vara i tyg på flisofix. Väljer tyger och stryker fast flisofix, klipper ut bitarna och lägger dom på plats, stryker fast dom. Lägger sen ett stadigt mellan lägg på avigsidan, i det här fallet något som heter Decor Bond köp på Quiltbiten i Uppsala. Mellan lägget behövs för stadga för när man gör maskinbroderi blir det mycket tråd och det drar i tyget. Jag har fritt maskinbroderat allt gräs, mycket tråd blev det.

Så här är bilderna från bild till skiss till det klara verket ”Fotografen”