Det finns en bok på svenska, vet att den går att låna på en del bibliotek. Kanske inte helt lätt att hitta för att köpa.

Den heter:

Fritt maskinbroderi
med symaskin och chiffong som pensel

av Susan Dahlberg

Jag har gått kurs för henne två gånger och hennes teknik är fantastisk. Med lite tyg som är färgat, tråd i mängder och tunna tunna japanska chiffonger skapar man en liten bild. Helt otroligt resultat. Det var kurserna med henne som fick mig nyfiken på att pröva fritt maskinbroderi. De tunna chiffongerna kan man köpa av Susan Dahlberg.
Nu mera gör jag fritt maskinbroderi på mitt sätt. Mer om hur jag kom fram till mitt sätt att göra det på kommer.

En annan bok som kankse inte riktigt är fritt maskinbroderi men handlar mycket om stygn att dekorera med stygn och annat är:

Quilt & Embellish in one step!

av Linda Potter

En bra början att pröav sig fram med. Lite i taget, man får pröva sig fram till vad som fungerar för en själv.

Mer tips om böcker och annat kommer smiley