Efter att ha lekt med lite av varje, provat fritt maskinbroderi, applikationer, olika material mm så föddes tanken på att använda mina egna fotografier till konstverk. Så hur gör man??? Jag började leta böcker på nätet och hittade dessa:

Altered photo artistry
av Beth Wheeler with Lori Marquette

Den boken handlar mycket om att skriva ut foton på tyg (special prepparerat tyg som går att köra genom en bläckstråleskrivare) och sen quilta på bilden för att göra det mer spännande. Att använda ex photo shop för att göra ändringar så att en blild blir mer spännande. Hon visar även Kaleidoscope Kreator, ett program man kan köpa, jag har köpt det, där man kan göra roliga saker med bilder. Skapa kaleidioskop bilder att skriva ut på tyg. Finns mycket roligt man kan göra. En bra bok tycker jag.

exempel på vad man kan göra i Kaleidoscope Kreator 3 en av mina bilder på några fjädrar i skogen blev till det här efter lite lek i Kaleidoscope:

Nästa inköp i kategorin foto till quilt blev:

Point, Click, Quilt
av Susan Brubaker Knapp

En bok om hur man tar sin bild och sen omvandlar till mönster för att sy ett konstverk. Hur man gör för att få till applikationer och sen använda sig av symaskin för att förbättra bilden. Mer tät quiltning än frittmaskinbroderi men resultater är lika fint. Jag har haft stor nytta av denna bok för att utveckla mitt sätt att göra mina konstverk.

Den tredje boken i ämnet blev:

Photo-Inspired art quilts
from composition to finished piece
av Leni Levenson Wiener

Den här boken handlar mycket om att göra tygcollage av sin bild. Att sen med symaskin sy sömmar för att fästa tyget mot bakgrunden. Att utnyttja olika sorters tyger för att bygga upp sin bild.

En bra bok det här också

Böckerna är till för att hitta tips och trix för att sen skapa sitt eget sätt att göra det på. Att inte kopiera tekniker utan se vad som passar en själv. Lite senare ska jag visa hur jag gjort för att få en bild att bli ett konstverk.